OUR BLOG

Lorem Ipsum is simply dummy text

Kopika Osijek

28Aug

Grad Osijek proslavile su brojne osobe iz njegova sportskog života. Poznati nogometaši, streličari, gimnastičari i mnogi drugi trenirali su upravo ovdje na odgovarajućim osječkim sportsko-rekreacijskim terenima. Obogaćivanju osječkog sportskog života ide u prilog uvijek najbolji Pannonian Challenge, regionalni festival ekstremnih sportova i glazbe, koji se svake godine održava u skate parku na lijevoj obali rijeke Drave. Riječ je o jednom od najboljih drvenih skate parkova u cijeloj Europi koji posjećuju zaljubljenici u bmx, skate i role ne samo iz susjednih zemalja već i iz daleke Skandinavije, Južne Amerike pa čak i Australije!  

Ponuda

Osijek se može pohvaliti i javnim kupalištima i bazenima. Dok se Gradski bazeni nalaze u samoj unutrašnjosti grada, uvijek popularna Copacabana smjestila se na lijevoj obali Drave, na samom izlazu iz grada. Njezine atrakcije; dva visoka tobogana vidljiva su i s druge strane rijeke, s Promenade, omiljenog osječkog šetališta uz rijeku. 

U vrućim ljetnim mjesecima preporučujemo vam da osvježenje potražite upravo ovdje; u osvježavajućoj vodi bazena, u hladu ispod drveta ili na terasi kafića. 

Rekreacijski centar Copacabana sastoji se od četiri otvorena bazena. Zajedno s društvom organizirajte natjecanje u preplivavanju olimpijskog bazena, odmarajte i uživajte u bazenu srednje dubine ili se dodajte lopticama i igrajte odbojku u plićem bazenu s gljivom. Gljiva je u bazenu također omiljena atrakcija jer se s nje slijeva voda čineći dobro vašim leđima. Ne brinite, nismo zaboravili ni na vaše mališane. Dovedite ih na Kopiku jer i oni imaju svoje mjesto u plitkom dječjem bazenu. Priuštite im nezaboravno druženje s djecom u bazenu. Kada je vrijeme za sušenje i izlazak iz bazena, započinju igre na suhom! Uvijek uređeno i novoopremljeno dječje igralište u sklopu bazena krije svoje čari. Dopustite djeci nezaboravno ljuljanje na dugačkim ljuljačkama, neka odmjeravaju težinu na dječjim klackalicama, neka vježbaju svoje sposobnosti na raznim penjalicama i ostalim atrakcijama koje se nalaze na igralištu. Igralište je djelomično zasjenjeno čime se osigurava određena  zaštita mališana od sunčeva utjecaja. 

Za one nešto starijeg uzrasta koji su željni adrenalina, na Copacabani postoje dva tobogana koja će zasigurno udovoljiti njihovim željama; jedan spiralnog oblika, nešto sporiji te drugi, strmi tobogan u kojem je brzina igra glavnu ulogu. 
Svake se godine unapređuju programi na Kopiki; od prošle godine uveden je aqua aerobic, izazov s vodenim balonima, igre za djecu u dječjem bazenu, male škole pjevanja i još mnogo toga. Svaku aktivnost oko i unutar bazena nadgledaju vrsni spasioci. 

Na drugom djelu Copacabane, uz olimpijski bazen, u debelome hladu uređeni su park s boćalištem, američkim kuglanjem, minigolf tereni te mega šahovska ploča s pijunima. 
Ako trebate osvježavajući napitak ili želite zasladiti nepce, provjerite ponudu u kafiću na bazenima ili što se dobro nudi u Restoranu Copacabana.

Provedite, stoga, sljedeći vruć i topao dan na prostoru Copacabane. Cijeli rekreacijski centar je ograđen; samim time je siguran za vas i vaše dijete. 

Kako doći do Copacabane:
– Automobilom: nakon što ste prešli cestovni most, skrenite lijevo prema Tvrđavici. U dubokom hladu parkirajte svog limenog ljubimca. 
– Pješke, biciklom: najbrži put je preko osječkog pješačkog mosta pa desno lijevom obalom Drave. 
Radno vrijeme:
o Ponedjeljak – četvrtak: 10:00 – 20:00 sati
o petak – nedjelja, blagdani: 9:00 – 20:00 sati

LEAVE A COMMENT