OUR BLOG

Lorem Ipsum is simply dummy text

Kupališta u Osijeku

28Aug

Tražite osvježenje i bijeg od vrućine? Smjestite se uz Dravu pored Copacabane, na pijesak uz uvijek popularno kupalište kod Želje, posjetite pješčanu plažu na Pampasu ili Našički bajer. Uz navedene mogućnosti osvježenja, mi vam ipak preporučujemo da se odlučite za kupalište na jezeru Bajer. Svaki dio grada na Dravi ima svoje prirodno kupalište i „plažu“ koju građani uvijek znaju dobro iskoristiti. 
 

Ljetovanje u Osijeku

Drava pokraj Copacabane: 
Velika pješčana plaža nadomak osječkih javnih bazena Copacabana, uvijek je dobro posjećena tijekom ljetnih mjeseci. Zaigrajte picigin u plićaku Drave, uživajte u dobroj knjizi negdje u hladu ispod vrbe, odigrajte partiju nogometa na pijesku ili se jednostavno opustite i uživajte u ispijanju hladnih osvježavajućih napitaka na „terasi“ kafića koji se smjestio na Dravi. 

Kupalište kod Želje:
Kupalište kod Želje osobito je popularno za obitelji s djecom. Kada je vodostaj Drave jako nizak, na tom mjestu „iskoče“ dva otoka koja građani jedva dočekaju da na njih rasprostru svoje ručnike. Kao i Drava kod Kopike, područje oko Želje također je odlično mjesto za odmor i uživanje u ljetnim radostima. 

Drava na Pampasu:
Plažu uz Dravu kod Pampasa redovno posjećuju stanovnici Retfale, odnosno zapadnog dijela grada Osijeka. Plaža je skoro u potpunosti okružena drvećem te stoga predstavlja najbolji bijeg od sunca i vrućine. Do nje možete doći autom, putem koji vodi usporedno s nasipom uz rijeku. Sa sobom ponesite dovoljno tekućine, sportske rekvizite i dobro raspoloženje!
 
Našički bajer: 
Na Našičkom bajeru koji se nalazi u Industrijskoj četvrti, bijeg od vrućina i osvježenje u vodi traže stanovnici Bosutskog naselja. Obucite kupaći, ponesite ručnike i spremni ste za uživanje! Osvježenje s ekipom potražite u vodi ili debelom hladu igrajući partije bele ili Una! 

Bajer na Jugu:
Jezero Bajer u Osijeku omiljeno je mjesto za osvježenje u ovim vrućim ljetnim mjesecima. Smješteno na Jugu II, ovo je jezero poznato još od sredine 20. stoljeća. S vremenom, postalo je idealno mjesto za odmor i kupanje. 
Okruženo drvećem i pijeskom, dobar je izbor za obitelji s djecom. Proteže se na oko 5 hektara, a prosječna dubina jezera iznosi 3 metra. Jezero obiluje ribom, osobito šaranom, somom, štukom, smuđem i drugim vrstama. Na području jezera, osim kupanja postoje brojne druge aktivnosti  koje će vas zabaviti i opustiti. Ulaz na jezero je besplatan te posjet nije vremenski ograničen. 

Na samom Bajeru uređen je i izviđači park. S ciljem izrade replike izviđačkog kampa s osmatračnicom, mostom, klupama i ostalim dodatcima, nastoji se pružiti nešto novo i zanimljivo svim građanima, a ne samo osobama koje su uključene u izviđačke kampove. Prostor oko Bajera tako je postao idealno mjesto za odmor, šetnju i rekreaciju. Prikladan je i za razna okupljanja te sportske i zabavne aktivnosti. Zbog velike površine koju zauzima, učenici osnovnih škola dobili su svoje prikladno mjesto za terensku nastavu. 
Skupite, dakle, društvo te se već popodne uputite na Jug, na jezero Bajer. Ponesite rekvizite; lopte, frizbije, vodene puške i ostale dodatke koje mislite da će vam zatrebati. Smjestite se negdje u hladu i odigrajte partiju bele ili jamba. Uživajte u opuštenoj atmosferi i nezaboravnim trenutcima zajedničkog druženja s ekipom.

LEAVE A COMMENT